Indhold
Effektiv hårfjerning
80% af kvinder barberer deres ben. 60% af de kvinder som intimbarberer sig, oplever efterfølgende gener. Og i snit løber barbergrejet op i 68.000 kroner på et kvindeliv.. Det er jo ikke så lidt!
Samtidig er hårfjerning et område med rigtig mange forskellige metoder og teknikker, som hver især kommer med deres fordele og ulemper. Hertil kommer de mange forskellige typer produkter.
Hvad end du foretrækker, så er der god grund til at se på sund hårfjerning, da der dels er et marked fyldt med usunde produkter og samtidig er huden meget sårbar under processen og i de sensitive områder 🐚
Barbering uden skadelig kemi
Barbering er klart den mest udbredte hårfjerningsmetode her i vesten.
Det er relativt billigt og nemt, selvom resultatet er forbigående og hårene hurtigt vokser ud igen. Afhængig af din hårtype, vil behovet for vedligeholdelse variere.
Ligeledes er det forskelligt om huden kan holde til at barbere mod hårene – specielt i intimområdet, hvor de fleste har bedst af at barbere sig med hårene.
Mange bruger en barberskum til formålet, men her er den en god idé at være meget bevidst om ingredienserne.
Eksempelvis indeholder mange klassiske barberskum både parabener og mange øvrige hormonforstyrrende ingredienser. Derudover indeholder de ofte parfume.
Fordi skraberen også tager hudens yderste lag og barriere med i bevægelsen, så er huden meget sensitiv overfor de ingredienser som bliver påført både under og efter barbering. Alene det at barbere, er i sig selv en ret stor belastning for huden.
Specielt under armene er det essentielt at bruge sunde ingredienser, da svedporerne skaber direkte indgange for skadelige ingredienser til resten af kroppen. Det er ligeledes vigtigt i intimområdet, da bakterie og pH-balancen her nemt kan blive forstyrret.
Barberskum uden skadelige ingredienser
Et fantastisk og sikkert produkt er Avivir barberskum, som ikke indeholder nogen skadelige ingredienser og til gengæld er beriget med aloe vera, som er en fantastisk ingrediens i sund hudpleje.
Alle kan bruge denne mousse, da den er utroligt mild og skånsom og den kan også bruges til intimområdet. 😍 Desuden er produktet vegansk og økologisk.
Det skal siges at “mouseeffekten” er lidt anderledes end fra konventionel barberskum. Produktet virker bedst, hvis man arbejder relativt hurtigt med det og derfor tager mindre områder ad gangen. Man skal dog ikke være nervøs for at smøre det godt ud, da effekten holder rigtig fint, selvom man mister lidt volume undervejs.
Se mere om produktet & køb online her.
Irriteret hud ved intimbarbering?
Hvis du har tendens til irriteret hud (specielt ved intimområdet), så prøv den tilhørerne aftershave, der køler og heler ovenpå en barbering. Aloe vera er alle dage den bedste pleje til irriteret, belastet hud og derfor kan avivir ikke fremhæves nok i denne her sammenhæng. Her får du mild, skånsom aftercare efter hvilke som helst hårfjerning.
Husk også at give området rigeligt med fugt, da barrieren skal genopbygges og vedligeholdes.
Se mere om aftershaven & køb online her.
Et andet alternativ er Shavesafe, som har både en skum og en gel til formålet. Shavesafe har en desinficerende formel, som renser ud i bakterier på hud og skraber, der kan være årsag til irritation og knopper efterfølgende.
Se mere om Shavesafe & køb online her.
Produkterne i denne anbefaling indeholder ingen skadelige ingredienser og kan bruges over hele kroppen. 🐬
Der er langt vanskeligere at finde en barberskraber uden hormonforstyrrende ingredienser i den lille fugtgivende stribe, over selve barberbladende. Faktisk er det stort set umuligt at finde en god skraber, der ikke indeholder BHT/Butylated Hydroxytoluene.
Et bud er dog denne Safety Razor, der slet ikke indeholder den såkaldte “fugtstribe”. Skraberen er desuden designet med udgangspunkt i bæredygtighed og derfor også til at holde i mange år frem.
Det eneste du skal gøre er, at skifte barberbladene, som er meget billige i forhold til konventionelle “skrabehoveder.”
Se mere om skraberen & køb online her
Og så et lille ekstra tip – hvis du har tendens til røde knopper efter barbering, så sørg for at skylle din skraber i en lille smule husholdningssprit, mellem hver barbering.
Rens godt efterfølgende, så det ikke får kontakt med huden.
Det renser godt ud i bakterierne 💕
Voksning
Voksning er en ret billig og meget effektiv hårfjerningsmetode, hvor opvarmet plantevoks skrabes udover huden og trækkes af med en strip. Metoden er relativt hård for huden, fordi voksen er opvarmet og fordi strippen skal rives af mod hårenes groretning.
Det betyder, at det øverste lag hud ryger med og man skal være forsigtig med brandsår i de sarte områder.
Til benene, kan det dog være en rigtig fin metode og udføres den korrekt, trækkes hårene ud med rod, hvilket derfor giver et mere længerevarende resultat end ved barbering.
Det er dog lettere sagt end gjort – faktisk kræver det en del træning ikke at knække hårene på vejen.
Resultatet skal bygges op over tid, hvor barbering ind imellem er forbudt, da hårene altid befinder sig i forskellige vækstfaser. Med dedikation er det dog muligt at opnå et meget holdbart resultat, hvor huden også skånes for det konstante slid fra barberingen.
Sugaring – skånsomt og naturligt alternativ til hårfjerning
Termerne sugaring og voksning flyder let sammen i de konventionelle produkter til håndkøb.
Professionelt adskiller sugaring sig ved at være en sukkermasse, som virker ved almindelig stuetemperatur og ikke trækkes af med strips, men gnides ud over huden og rykkes af med hænderne.
Teknikken er lidt vanskelig at mestre, og ligesom med voks, er der en risiko for at knække hårstrående, når massen rykkes af.
Til gengæld er dette den mest skånsomme hårfjerningsmetode overhovedet. Massen består udelukkende af naturlige produkter, uden fare for brandsår og desuden klæber sukkeret ikke til huden, så barrieren lider ikke samme skade som ved voksning.
I modsætning til voks, så påføres sugaring mod hårenes groretning, men trækkes af MED retningen. Det er derfor også langt mere skånsomt. Dertil har ingredienserne en meget mildt eksfolierende effekt, hvilket faktisk er rigtig fint for huden – så længe det ikke overgøres 🌱
Ligesom med voksning, så skal resultatet med sugaring bygges op over tid, hvor barbering og anden hårfjerning er no go imellem sessionerne. Til gengæld kan der opbygges et rigtig effektivt hårfjerningsresultat op på sigt!
Sugaring er dyrere end voks i klinikkerne, da det tager længere tid. Det er også en mere krævende proces og derfor tilbyder mange klinikker det slet ikke.
Man vil dog KLART anbefale sugaring til ansigt og intimområde, da voks simpelthen er for voldsomt for sart hud. Til ben, arme og lignende, kan voks dog være et fint og mere prisvenligt alternativ.
Sugaring til hjemmebrug (gør det selv)
Til hjemmebrug anbefaler vi sukkermasen fra Hevi. Produktet har samme egenskaber som traditionel sugaring og er derfor dejlig skånsom og naturlig. Formlen er desuden økologisk, hvilket er stort plus. 😍
Læs mere om sugaring gør-det-selv startpakken & køb online her.
Til gengæld skal formlen opvarmes og påføres med en applikator, inden det fjernes med strips. Massen skal påføres mod hårene og fjernes med hårene, imodsætning til med voks.
Det giver en ret brugervenlig oplevelse, hvor det er langt nemmere at dosere og få hårene korrekt med ud, end traditionel sugaring, men med mange af de samme gode egenskaber. Der er også en variant uden applikator, men det her er altså langt nemmere!
Husk at hårene skal have en god længde for at kunne rives ud. Helst på over 0,5 cm – så der kan være en tilvænningsperiode, hvis man er vant til at være helt glat i mellemperioderne.
Dertil skal det siges, at det godt kan være en ret smertefuld fornøjelse. Specielt i intimområdet! Heldigvis bliver også dette bedre over tid.
Så lad dig ikke afskrække efter den første gang. Det bliver bedre. 🙏
Se eventuelt den lille film her, som også introducerer en opskrift til hjemmebrug, hvis du ønsker at prøve kræfter med en opskrift selv.
Er du nybegynder anbefaler vi dog absolut at starte med en færdig sukkermasse og applikator som den ovenfor, da det letter opgaven betydeligt. 🤎
Laser til hårfjerning
Til dem med mere økonomi til formålet, findes der laser.
Flere klinikker tilbyder laser, som giver et længervarende resultat. Men det er langt fra permanent (lige meget hvad nogen bilder dig ind) og det er dyrt!
Du kan læse mere om behandlingen hos en klinik i København her.
Laser er en kompliceret teknologi, som påvirker hårsækkene, der derefter afstøder håret. Det betyder at laseren kun “fanger” de hår som er i vækst og derfor skal resultatet bygges op og vedligeholdes over cirka 10 gange med cirka 4 ugers mellemrum.
Man bliver aldrig permanent hårfri, så det her er en investering, der skal holdes ved lige – også ind imellem efter de 10 gange alt efter behov. Hår befinder sig nemlig i forskellige vækstfaser og du vil altid have hår i dvaletilstand, som pludselig kan aktiveres og dermed kigge ud.
Til gengæld mindskes behovet for hårfjerning drastisk! Og det betyder at der frigives tid og man undgår irritation og eventuelt skadelige ingredienser fra hårfjerningsprodukterne.
Håret skal barberes inden laseren køres over huden. De nyeste teknikker gør ikke ondt og kan også bruges på mørk hud. Til gengæld kan det ikke anvendes på helt lyse hår og må ikke udføres i forbindelse med at huden udsættes for sol. ☀️
Der er ikke nogen dokumentation for at laseren skulle have nogen uønsket effekt på sundheden, udover de forbigående gener for huden, såsom rødme der forsvinder hurtigt. Dog er det en kostelig affære, som selvfølgelig skal vejes op mos fordelene.
Hvad end du vælger så ønsker vi dig god fornøjelse – spørgsmål og kommentarer er naturligvis altid velkomne ❤️