Hvis ikke du har opdaget fordelene ved body scrubs, så skal du lytte godt efter nu. Der er nemlig rigtig mange, gode grunde til at kaste sig over en god, selvkærlig rutine her – og det kan gøres nemmere og billigere, end du tror 🥰

Vores hud er vores største organ og derfor skal vi passe godt på den. Det er hårdt arbejde, at beskytte alle de millioner af interne processer som foregår indadtil hver evig eneste dag, for slet ikke at snakke om de eksterne belastninger som vi påføre huden konstant.

Friktion, fugt, kulde og varme er noget af det vores hud dagligt skal afværge. Og fuldstændigt ligesom i vores ansigt, kan huden på kroppen reagere, hvis den ikke hjælpes godt på vej.

Bodyscrub opskrift

Hvorfor skal du bruge body scrubs?

Den mest åbenlyse grund til at bruge en dejlig body scrub er, at vores hud har godt af at blive renset. Fuldkommen ligesom i ansigtet, sidder snavs, døde hudceller, rester fra olier, lotions og vores egen talgproduktion og det belaster barrieren.

Dette kan dels komme til udtryk ved urenheder, fuldkommen ligesom vi får urenheder i ansigtet. Men faktisk kan det også forhindre din hud i at kunne regenerer sig og dermed er det også almindeligt at få tør hud af manglende rens.

Når vi renser huden med en scrub, så stimuleres huden samtidig til optimal cellefornyelse. På den måde får vi også de bedste forhold for en stærk, sund og blød hud, med en dejlig glød.

Derudover så skaber massagen aktivitet under hudoverfladen. Her sætter vi gang i blodcirkulationen – og det er rigtig effektivt, hvis du som mig (og langt de fleste kvinder), har tendens til appelsinhud.

Sidst men ikke mindst, så giver en god body scrub med massage, de bedste forhold for lymfedrænage, som dagligt ophober affaldsstoffer i kroppen.

På den måde kan du stimulerer din naturlige afgiftningsproces, ved at stimulere lymferne udefra. Hertil kan du naturligvis også bruge eksempelvis en gua sha.

Hvordan bruger du body scrubs?

Body scrubs bruges enten på tør hud eller på våd hud i badet. Scrubben masseres ind i huden, og her er det en god idé at tænke i cirkler eller lange strøg mod hjertet, for de mest fordelagtige forhold for blodcirkulationen.

En god body scrub indeholder en form for ingrediens, der aktivt kan skrubbe al snavs fra porerne – eksempelvis salt.

Men samtidig skal huden plejes og derfor er det vigtigt med beroligende, fugtgivende ingredienser, så huden kan genopbygges derefter – gerne olie. Der er ikke nogen grund til at overkomplicere dette, selv en hel simpel scrub vil gøre underværker.

Sørg for, altid at følge op på din scrub med god fugt. Vi anbefaler især Decubal til formalet, da den giver et virkelig effektivt, sundt resultat uden skidt kemi, parfume eller andre allergener.

Se den gode Decubal-creme og køb online her.

Brug din scrub 2 gange om ugen, så er du rigtig godt på vej til en rigtig god hudplejerutine! 🌱

body scrub ingredienser

Body scrub opskrifter

En god body scrub kan nemt mixes i køkkenet. På den måde kan du bruge rene og økologiske ingredienser, spare penge og være helt fri fra uønskede konserveringsmidler, allergener eller anden skadelig kemi.

Vi ved godt at mange holder af at komme æteriske olier i deres body scrub, og det kan du naturligvis sagtens. Som udgangspunkt anbefaler vi dog altid at holde dine produkter parfumefri og i stedet nyde olien i en diffuser eller olielampe.

På den måde kan du leve hele dit liv med dufte og ikke risikere unødvendig allergi – men det er selvfølgelig helt op til dig.

Til gengæld kan du tilføje duft gennem ingredienser – eksempelvis kan lidt tørret lavendel give det mest luksuriøse touch. 😍

Har du lyst til at skabe en scrub som balancerer din ayurvediske dosha sammensætning, så læs mere om hvilke ingredienser du kan tilføje lidt længere nede på siden.

Sukkerscrub (nem)

Den nemme bodyscrub kan du selv lave på 30 sekunder. Den er simpel, men den virker.

Alt du skal bruge er:

 • 3 spsk sukker
 • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde: 

Mix det hele og voila 🥰

Kaffescrub (nem)

 • 3 spsk kaffegrums
 • 2 spsk kokosolie (stuetemperatur)
 • 1 spsk hybenkerneolie (kan udelades)

Fremgangsmåde: 

Mix det hele og voila, lækker scrub. Vær opmærksom på at denne scrub skal bruges indenfor et par dage. 🪐

Saltscrub (let øvet)

 • 2 spsk himalaya eller havsalt
 • 3 spsk shea butter
 • 1 spsk hjulkroneolie (kan udelades)

Smelt shea butter over lav varme og sæt det i køleskabet, til det matterer i farven. Tilsæt hybenkerneolie og mix med et piskeris i 15 minutter, til blandingen har en flødeskumsagtig konsistent. Tilsæt salt og urter – voila.

Fordi denne scrub tager lige længere tid, kan du med fordel lave et par portioner ad gangen. I så fald kan du tilsætte 4-5 dråber E-vitamin og find en god, lufttæt beholder, så kan den fint holde sig et par måneder.

Ayurvedisk bodyscrub

Body scrub er en naturlig forlængelse af enhver ayurvedisk praksis. Kropsmassage, lymfedrænage og brugen af olier er nemlig vigtige elementer fra ayurvedisk behandling, så derfor kan du også nemt udvide din body scrub praksis, hvis du ønsker at fokusere mere på ayurveda i din hverdag.

Det kan du eksempelvis gøre, ved at tilføje urter til din bodyscrub som balancerer doshaerne. Hvis du er i tvivl om din doshasammensætning, så læs mere om ayurveda og doshasammensætning her.

Nedenfor kan du se bud på, hvilke urter du kan tilføje til din body scrub og

 • Kapha: tilføj revet ingefær, timian, basilikum eller salvie
 • Pitta: tilføj en håndfuld friske koriander eller mynte
 • Vata: tilsæt et strejf kanel eller citronmelisse.

Har du gurkemeje, kan du anvende den til at balancere alle doshaer – altid.

body scrub ayurvedisk

Vi håber, at du har fundet inspiration til din næste body scrub! Har du spørgsmål, er du som altid velkommen til at dele dem her.

Rigtig god skrubbelyst 🥰