Hudpleje – specielt for ansigtet – er essentielt. Og der er god grund til at se efter produkter uden skadelig kemi. Din hud er dit største organ, og derfor spiller det en vigtig rolle i din generelle sundhed. Men derudover er oplagt mulighed for selvkærlighed og -pleje. 💘

For mange er det alligevel svært at få afsat tiden sidst på dagen.. Simpelthen fordi det er her man har mindst overskud. Børnene skal puttes, der skal ryddes op, arbejdes, laves lektier og gøres klar til i morgen.

Derfor skal hudplejen ikke kun være en sur pligt, der skal overstås. For så vil vi også hurtigt droppe projektet igen. Den skal måske heller ikke ligge som det sidste på dagen og den skal bestemt heller ikke være for avanceret eller alt for tidskrævende.

Men det behøver det heldigvis heller ikke. ❤️

Hudpleje uden kemi

God hudpleje

Hudplejerutiner bliver ikke bedre af at være overkomplicerede – slet ikke, hvis det afholder dig fra at udføre dem.

Dertil skal de naturligvis heller ikke føles som en sur pligt. Og derfor kan vi øve os på, at tiden brugt på sund hudpleje i stedet kan blive et rart og selvkærligt ritual.

Måske sidder du med følelsen af, at hele seancen skal overstås så hurtigt som muligt. Men tænk hvis du faktisk kunne nyde de 5- 10 minutter, du bruger på dig selv, dér hvor dagen skal til at slutte og hovedet er fuld af tanker.

Det er jo en oplagt mulighed for at inkorporere et holistisk perspektiv og connecte med sig selv – specielt når man på den måde masserer og plejer huden i ansigtet. 🤎

Du kan prøve med en af de populære rosakvarts face rollers fra Savasana.

Det er en mulighed for at komme ”ned” i kroppen, slippe tankerne og lande, inden dagen også slipper helt. Uanset hvad, så er din rutine tid, du investerer i dig selv og det er aldrig spildt.

Det er sundt, vigtigt og hverken noget du behøver at skynde dig igennem eller have dårlig samvittighed over at prioritere. 🙏

Hudpleje uden kemi

Når du skal vælge produkter til dit ansigt og din hudpleje, er der ofte mange faktorer at tage hensyn til.

Nedenfor kan du læse anbefalinger til de mest essentielle hudplejeprodukter, såsom dagcreme og ansigtsrens. Disse er naturligvis helt uden skadelig kemi, parfume eller hormonforstyrrende ingredienser. På den måde kan du finde produkter som rent faktisk virker og passer til dig, uden at gå på kompromis med din sundhed.

Hvis du vil læse mere om, hvorfor du bør være kritisk overfor de produkter, du bruger i din hudplejerutine, så hop til indlæget om hvorfor du skal vælge hudpleje uden kemi. 

Du behøver ikke skifte hele dit toiletskab ud, for at gøre en forskel for din krop. Mange af disse hudplejeprodukter bruger vi hver evig eneste dag (måske endda flere gange). Så selv et enkelt produkt kan have stor betydning for den samlede mængde kemi, som din krop indtager over tid.

Huden er vores største organ og den spiller i den grad sammen med vores sind. Derfor starter en god hudpleje selvfølgelig med intentionen om at gøre noget godt for din hud.

Brug produkter med omtanke og brug de 5 minutter om dagen det kræver, fordi det hele betaler sig tilbage tifold. Men vigtigst af alt – nyd det undervejs!

Ansigtsrens uden kemi

Ansigtsrens uden kemi

I løbet af dagen opsamler ansigtet snavs, forurening og bakterier, fra alt det kommer i kontakt med. Derfor har det godt af at blive renset, inden du lægger dig til at sove.

Men faktisk opsamler ansigtet også en del uønskede elementer i løbet af natten, blandt andet bakterier fra din hovedpude og fedt fra håret. Vand alene kan ikke opløse fedtstofferne, imens almindelig håndsæbe har en helt forkert kemisammensætning til ansigtets miljø.

Derfor er det en rigtig god idé, at finde en skånsom rens der fjerner de uønskede partikler. Derudover at få implementeret en hudplejerutine, hvor der renses både morgen og aften.

Når det kommer til ansigtsrens, så er det vigtigste at være opmærksom på, at benytte den mindst skrappe rensemetode- og naturligvis et produkt uden kemi.

Mange produkter bruger alkohol til at udtørre urenheder, men som resultat for den manglende fugt, kompenserer huden ofte med endnu flere urenheder på sigt. Derudover benyttes eksempelvis salicylsyre flittigt, som er et hormonforstyrrende stof, der kan have betydning for forplantningsevnen. 😰

Sådan skal det ikke være. Og faktisk er det helt unødvendigt. Med nænsomhed vil hudens naturlige balance nemlig justere talgproduktionen og mindske urenheder, med hjælp fra de rette produkter uden skadelig kemi. 🥰

Har du været vant til at benytte produkter med parfume, alkohol mm. som nedbryder hudens naturlige barriere, kan der være en tilvænningsperiode, hvor barrieren langsomt genopbygges og fugtbalancen skal restaureres. Hav tålmodighed!

Du bliver lykkelig for hvad din krop selv kan tilbyde, når den er i balance og du får brudt den onde spiral, som blot forværrer problemerne 🙏

Ansigtsrens til fedtet/kombineret hud

Rudolph Care er et skønt, økologisk og bæredygtigt brand, som tilbyder en cleansing foam, som vi er blevet ret vilde med. Produktet er en mild, parfume- og parabenefri rens, der effektivt men skånsomt renser huden.

Produktet er en skum som føles dejlig let at massere ind i huden med fingrene. Efterfølgende renses huden med vand. Ingredienslisten inkluderer aloe vera, kokosolie, mandelolie og acaiolie, som alle er fugtgivende og nærende. Men derudover er det meget milde ingredienser, som ikke skaber ballade for barrieren – selvfølgelig helt uden kemi.

Renseprodukter uden skadelig kemi

Se mere om denne ansigtsrens & køb online her.

Vi anbefaler især produktet til dig med kombineret/fedtet hud. Rensens balancerer olien i huden rigtig fint og på den måde hjælper den med at regulere urenheder, uden at forværre udfordringerne på sigt.

Derudover er det toppen at produktet er naturligt, økologisk, bæredygtigt og vegansk. 🏄🏻‍♀️

Ansigtsrens til tør hud

Hvis du har tør hud, er det essentielt ikke at overrense.

Danish Skin Care har en utroligt skånsom wash, der også kan bruges som make up fjerner. Det er også ideelt for dig der gerne bruger produkterne i badet. Og på den måde bliver det ikke nemmere at inkludere rens i din daglige hudplejerutine.

Du kan enten bruge fingrene eller et lille stykke vat. Vælger du sidstnævnte kan det være fristende, ikke at rense med vand bagefter. Det skal du alligevel huske at gøre her, ellers kan huden have tendens til at udtørres yderligere.

Til gengæld er det den letteste rens at anvende. Faktisk kan det gøres på under et minut og på den måde er det et godt produkt, hvis du skal vænne dig til at bruge rens dagligt.

Derudover er den også vegansk. 🐝

Rens fedtet hud allergivenlig

Se mere om denne ansigtsrens & køb online her.

Ansigtsrens til sart hud

Hvis du har meget sart hud, så er det stadig essentielt at rense huden fra uønskede partikler, snavs og fedt. Du skal selvfølgelig bare være varsom.

Her vil vi især anbefale Nilens Jords balm, der samtidig tilfører fugt og har en særligt mild formel. Balmen smøres ud og lægger sig blidt på huden, inden den afvaskes.

Denne rens er dejligt beroligende, hvilket er vigtigt, hvis huden nemt irriteres. Du kan med fordel især anvende produktet i vintermånederne, da lidt ekstra pleje gør underværker for sart vinterhud. Selvfølgelig er produktet helt uden uønsket kemi.

Til gengæld kræver den kræver lidt mere arbejde end de to ovenstående renseprodukter, så her skal du gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst for dig – for som altid er det vigtigste, at du rent faktisk får udført rutinen og anvendt produkterne dagligt.

Produktet kan også bruges som make up fjerner og er derudover vegansk – virkelig smart!

mild ansigtsrens uden kemi

Se mere om balmen & køb online her.

Til den travle

Hvis du har travlt og ikke ønsker at bruge for meget tid på rens og at fjerne make up, så er micellar water er rigtig fint og skånsomt produkt til dig. Modsat de ovenstående renseprodukter skal det nemlig ikke vaskes af. Altså god til den travle hudplejerutine!

Nilens Jord har et rigtig fint bud på dette, med deres cleansing water. Produktet er beriget med spirulina og argukeekstrakt, som har en rigtig fin og mild effekt på huden og samtidig får renses meget effektivt.

Produktet kan også kan bruges som make-up fjerner. Micellar tiltrækker nemlig snavs, make up og uønskede partikler som en magnet, så derfor skal produktet ikke masseres ind i huden, på samme måde som en sædvanlig rens.

Det er derfor også super effektivt, på dage hvor man måske har lidt mindre tid end sædvanligt eller til morgener, hvor der er run på.

Til gengæld tilbyder Micellar ikke helt de samme egenskaber for huden, som de ovenstående renseprodukter. Men kan være et rigtig fint alternativ, hvis du ved, at du ikke får brugt en rens eller din hud let irriteres af dem. 🙌

Ansigtsrens uden kemi

Se mere om Micellar & køb produktet online her.

Husk også de genanvendelige rondeller her. Det er nemmere end det lyder og sparer både miljøet og din pengepung. de fleste bruger omkring 5 om ugen, så de ryger blot med i tøjvasken cirka hver 14. dag 💫

Genanvendelige vatrondeller

Du kan købe bæredygtige bambus rondeller her.

Dagcreme uden kemi

En god dagcreme (eller fugtighedscreme) kan gøre underværker! Og skal du udskifte én ting i dit kemi-frie-arsenal, så start her. 🥰

Vi bruger typisk cremen dagligt og den vaskes ikke af, så der er rigtig god grund til at vælge et sundt alternativ her uden skadelig kemi.

Dagcreme til tør hud

Tør hud kræver en masse fedt og fugt. Men mange cremer med disse egenskaber er en evighed om at trænge ind, og derfor fungerer de ikke ret godt med eksempelvis make up udenpå.

Her kommer decubal ansigtscreme ind i billedet.

For en tør hud kan deres fedt-hudpleje nemlig virkelig gøre underværker og ingredienslisten her er fuldkommen sund og uden kemi. Cremen er rimelig fed, men trænger alligevel hurtigt ind og huden efterlades gennemfugtet, blød og med en god glød.

Den er dog langt fra så fed, som deres kropscremer, så lad dig ikke afskrække, hvis du har erfaring med dem. Kropscremen er nemlig længere om at trænge ind og har en væsentligt anden konsistens.

Vi skal ærligt indrømme at det her ikke er den visuelt kønneste creme. Den ser nok lidt medicin-agtig ud. 🙈 Men lad dig ikke narre! Den er virkelig effektiv og lækker til en meget overkommelig pris. ☀️

fed creme allergivenlig

Se mere om & køb cremen her.

Fugtighedscreme til sensitiv hud

Har du sensitiv hud, så har Raunsborg et rigtig fint produkt at kigge mod til din rutine.

Cremen har en antiinflamatorisk effekt, som virker beroligende på let irriteret hud og beskytter godt mod dagens strabadser.

Ingredienslisten inkluderer mælkebøtte og brændenælde, som er berømte for deres milde og beroligende egenskaber.. Urter der har en lignende effekt på os, når de indtages indvortes. 🌱

Den trænger relativt hurtigt ind og kan derfor fint benyttes under make up.

sensitiv hud dagcreme

Se mere om cremen & køb online her.

Fugtighedscreme til fedtet/kombineret hud

Har du fedtet til kombineret hud er du måske interesseret i en creme, som trænger hurtigere ind og med ekstra fokus på ikke at stoppe dine porer til.

Der kan denne gel/creme fra Nilens jord være et rigtig godt alternativ. Den trænger super (!) hurtigt ind i huden, og har en meget let gel-agtig konsistens end de forrige cremer.

Dog fortsat fyldt med fugtgivende ingredienser! Gelen er samtidig beriget med hyaluronsyre, som hjælper med at binde fugten til hudens celler og på den måde hjælpe med at holde hudens fugtbalance i skak.

Dette er især vigtigt hvis du har tendens til urenheder, fordi manglende fugt skaber overproduktion af talg = urenheder.

Hvis du går med make up, er denne creme desuden bare er skøn alternativ, fordi den trænger hurtigt ind og kan balancere ingredienserne fra en foundation eller puder, uden at få det til at “kage”.

Kombiner eventuelt cremen med en af de federe cremer til henholdsvis dag og nat, så har du en perfekt rutine der passer til langt de fleste 🌈

Fedtet hud dagcreme

Se mere om cremen & køb online her.

Husk derudover solcreme!

Læs artiklen til en god solcreme uden skadelige kemi.

Natcremer – behøver man en speciel creme til natten?

Desværre ikke findes ret mange deciderede natcremer uden uønsket kemi på markedet, som er anbefalelsesværdige.

Det er egentlig ærgerligt. De fleste vil nemlig gerne have lidt ekstra fugt om aftenen, hvor cremen ikke behøver at trænge lige så hurtigt ind, som det kræver, inden man eksempelvis lægger make up om morgenen.

Heldigvis er der råd for dette!

Alle ovenstående cremer kan benyttes som natcreme med god samvittighed. Især decubal kan du med stor fordel introducere her, med den ekstra mængde fedt, der virkelig giver god næring til disse timer.

Men derudover kan du nemt tilføje olie, balm eller serum sammen med din almindelige creme for at tilføre lidt ekstra fugt, og så har du et rigtig godt og sundt resultat, som huden kan arbejde med hele natten igennem. 😍

Serum uden kemi – anbefaling af 3 fantastiske produkter

Et rigtig skønt, nyt mærke på hylden for holistisk hudpleje er Razspa. Her bliver der arbejdet med rene ingredienser og koncentrerede produkter, så du får rigtig meget for pengene, selv i de små flasker.

A-retionoid er en slags serum, du påfører inden din ansigtcreme og inden sengetid.

A vitaminet arbejder gennem natten og har betydelig effekt for opløsning af akne og urenheder. Generelt arbejder produktet med hudens struktur, de fine linjer og irritation, hvilket efterlader et glat og blødt resultat.

Super serum, hvis du har tendens til urenheder! Vi har virkelig set mange før/efter billeder, med selv virkelig svær akne, som kom til livs med det her. Og de taler for sig selv. 🙌

Generelt er det vanskeligt at finde produkter der kommer urenheder til livs uden en masse usund kemi. Så hvis du døjer med akne er der rigtig god grund til at være obs på ingredienslisten. Serummet her er dog helt fri fra kemi og fyldt med skønne ingredienser i stedet.

Serum uden kemi

Se mere om A-retinoid & køb online her.

Et andet skønt produkt i serien er anti-aging serumet fra samme mærke, som gennem hyaluronsyre arbejder med hudens elasticitet, fine linjer og fugtbalance.

Faktisk anbefaler vi produktet til alle, som har brug for et ekstra skud fugt. Vi har nemlig aldrig haft en serum i hænderne, der gik så godt i dybden og gav huden så dejlig en glød, uden at tilstoppe porerne.

I øvrigt et super produkt, hvis du ønsker at arbejde med anti-aging/moden/tør hud, da serumet har en super effekt på de fine linjer med sin opstrammende effekt ❤️

Hudpleje uden parfume

Se mere om produktet & køb online her.

Er du ude efter en all round-serum til en fair pris, så er det værd at se mod pudderdåsernes serum.

Det skyldes især dens høje indhold af niacinamid. Ingrediensen er nemlig kendt for at kunne forbedre en lang række udfordringer, men især urenheder, fine linjer og udjævning af grov hudstruktur.

Rigtig skønt produkt, hvis du eksempelvis har problemer med make up som kager eller udfordringer med at optage fugtighedscremer. Det skønne ved denne serum er også prisen, som er yderst overkommelig. 💸

serum antiage uden parfume

Se mere om all round serum & køb online her.

Olier uden kemi og parfume

Det er en gammel myte, at olie tilfører urenheder til ansigtet. Tvært imod har vi brug for fedt, for at komme urenheder til livs.

Har du ikke prøvet olier før, så vil du straks se de mange fordele, ved at inkorporere det dagligt i din hudplejerutine. Du skal blot finde den oliekombination, som passer til netop din hud.

Naturligolies ansigtolie er en blanding a mange forskellige, økologiske olier, som hver især har virkelig mange, vidunderlige fordele. Det bedste ved denne olie er, at alle hudtyper vil få glæde af den.

Der er simpelthen intet dårligt at sige om denne olie. Den trænger meget hurtigt ind og fordeles let. Samtidig kan den bruges i samspil med hvilken som helst fugtighedscreme, ved blot at dryppe et par olier i blandingen, inden den påføres.

Her vil vi især anbefale olien som supplement til din almindelige dagcreme, inden du går i seng. Dette kan som sagt gøres ved at dryppe olien i din creme eller ved at masserer olien ind alene.

Dette kan med fordel gøres med en gua sha – som du kan læse mere om i vores artikel om hudplejerutine.

Den er selvfølgelig vegansk og meget drøj i brug, så der er god value for money. Andre olier kan også fint anvendes, men her får man fordelene fra mange forskellige olier i ét samlet produkt. Derudover i en let optagelig formel.

Dertil får man en olie uden frygt for at tilstoppe porer og skabe urenheder. 🌟

 

ansigtsolie uden kemi

Se mere om ansigtsolien & køb online her.

Øjencreme uden kemi

Mange ønsker lidt særligt fokus på øjenområdet, og det er der også råd for indenfor de sunde produkter uden kemi.

Rudolph Care Acai Eye Cream er i samme serie som renseproduktet, vi har skrevet om lidt længere oppe, og er en super lækker, oliebaseret øjencreme.

Ingredienslisten er udgjort af en lang række lækre elementer, eksempelvis aloe vera og kamille, som er super beroligende og fugtgivende – perfekt for øjets sarte hud og de fine linjer. Naturligvis også vegansk og bæredygtig.

øjencreme rynker. peg

Se mere om øjencremen & køb online her.

En anden skøn øjencreme er ginzing cremen fra Origins, som er fuldkommen uden kemi og rigtig, rigtig lækker.

Cremen er meget let og trænger hurtigt ind, som et stort energiboost til huden. Derudover indeholder den ginzing, som indenfor ayurveda er en af de mest fundamentale urter til at holde kroppen ung og frisk.

Den de-puffer og giver lidt glød, så den er perfekt til trætte morgentimer og mørke vintermåneder. 😴

Brug den gerne både forebyggende om aftenen og sammen med din dagcreme om morgenen.

øjencreme allergivenlig

Se mere om cremen & køb online her.

Husk derudover at bruge make up som passer til din hudtype. Hvis du leder efter inspiration til det, kan du læse mere om kosmetik uden skadelig kemi her.

Husk at du ikke behøver at skifte alle dine produkter ud på én gang – men løbende kan du gøre din hudpleje lidt sundere for dig og for miljøet. 💕

Har du spørgsmål til produkterne er du meget velkommen til at efterlade en kommentar nedenfor 🧘🏻‍♂️

Rigtig god fornøjelse med din nye rutine ❤️